/ PZdnes
Йордан Младенов
101685
Йордан Младенов
  • Йордан Младенов

"Множество грешки, както и разразилите се напоследък национални скандали с личности от политическите партии са една от причините за рекордно ниската избирателна активност в страната ни при вота за Европейски парламент, която е в пъти по-ниска от тази в останалите страни на Евросъюза". Така смята Йордан Младенов, депутат и член на Националния съвет на БСП.

БСП: Резултатите от евровота са тежка загуба за нас

Партията губи позициите си в много от общините в Пазарджишк
о, като в някои има многократно по-ниски резултати от ГЕРБ, в други губи съревнованието дори от ДПС, която доскоро по изключение е излизала на второ място, основно по време на местни избори.

Пропуските, довели до този спад в доверието тепърва ще се анализират и ще се търсят причини и решения. Утре предстои заседание на Националния съвет на червените, но според Младенов на форума няма да се стигне до искане на оставка от председателката Корнелия Нинова.

Нинова обяви процедура за избор на нов председател на БСП (ВИДЕО)

Най-вече - защото не е сега моментът за оставки – предстоят и местни избори, които са най-трудните.  Депутатът припомня, че в движение именно Националният съвет промени листата с кандидати на БСП, което донякъде освобождава от отговорност ръководството на партията. Нинова не трябвало да се оттегля и сама, защото в момента всички резки промени биха се отразили отрицателно.

Чуйте коментара на Йордан Младенов по повод резултатите от вота в аудиото.