Инициатива за придвижване с велосипеди, на общински разноски поде Милтенов
Инициатива за придвижване с велосипеди, на общински разноски поде Милтенов / netinfo
„Карай колело – дишай чист въздух” бе инициативата на кандидата за кмет на община Пазарджик, издигнат от коалиция „НДСВ, Партия на българските жени, Българска партия либерали” Валентин Милтенов, с която той демонстрира приоритетът „работа за чиста околна среда”, залегнал в програмата му за управление на Пазарджик. Валентин Милтенов поведе колона с велосипедисти и даде пример за утвърждаването на европейската практика за придвижване с велосипеди.

Кандидат-кметът от коалиция „НДСВ, Партия на българските жени, Българска партия либерали” сподели идеята си общината да закупи 100 велосипеда и да ги предоставя безплатно за придвижване от точка до точка. Желаещите ще могат да ползват безплатно общинските велосипеди, за да отидат от едно място до друго, например от автогарата до гарата, където могат да бъдат изградени стоянки за велосипедите, поясни той. „В Европа хората подхождат отговорно към опазването на велосипедите, оставят ги винаги на мястото им, а в България опазването им може да стане с камери, които да записват кой взема и оставя велосипедите“, каза още Валентин Милтенов.

В програмата на Валентин Милтенов за управление на община Пазарджик са предвидени повече зелени площи, а също и изграждането на велоалеи.