Плик с 20 000 лв. пуснала през терасата си едната от жертвите, а по идентичен начин друга се разделила с 4500 лв.
Хванаха трима участници в ало измами за над 30 000 лв. в Пловдив, съобщиха от МВР.

Разследването е започнало по идентични сигнали, получени в периода 23-27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.

Ало измама: Тийнейджър накара жена да хвърли над 40 000 лв. през терасата

Те получили телефонни обаждания от непознат мъж, който се представил за полицай и последвала познатата схема с искане на съдействие при провеждане на акция за залавяне на извършители на телефонни измами.

Убедена, че действа в полза на успешната акция, всяка от жените изпълнила инструкциите на събеседника си. Без да се двоуми плик с 20 000 лева пуснала през терасата си едната от тях, а по идентичен начин другата се разделила с 4500 лева.

След спецакция: Заловиха ало измамници, взели от жертвите си над 70 000 лв.

Междувременно две съседки оставили на указано място пред адреса си общо 6000 лева, като едната от тях носила сумата на два пъти. Само два дни след последния сигнал усилията на разследващите белязали успех и последвал арест за трима мъже, съпричастни към престъпленията.

Задържаните са столичани - на 47 и 26 години и 41-годишен габровец, като двамата по-възрастни са криминално проявени. Тримата са привлечени като обвиняеми и са арестувани за 72 часа.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня