/ Община Пловдив
Два пъти дневно дежурните полицаи на контролно-пропускателните пунктове в Пловдив ще получават храна от общината. Инициативата е на кмета Здравко Димитров.Става дума за около 200 служители на реда на ден. Зико е разпоредил също ОП "Чистота" да оборудват постовете с химически тоалетни, мобилни чешми с дезинфектант и кошове за отпадъци.

Община Пловдив

Община Пловдив

Днес градоначалникът се срещна с полицаите, които дежурят на най-натоварените контролно-пропускателни пунктове - този до паметника на Скобелева майка и „Карловско шосе“. Той поиска лично да се увери дали има натрупване на опашки в пиковите часове на деня. Заедно с него бяха директорът на ОДМВР старши комисар Йордан Рогачев и заместник-кметът по сигурността Тодор Чонов.

По още една лента на КПП-та за проверка на колите в Пловдив

Изчакването е в рамките на нормалното и полицаите правят всичко възможно преминаването през пунктовете да става възможно най-бързо, като в пиковите часове увеличаваме числеността им трикратно“, заяви старши комисар Йордан Рогачев. Той обясни, че за облекчаване на трафика има организирани и допълнителни ленти за преминаване на превозните средства. Според анализа на полицията един човек изчаква средно около 20-25 минути.

Община Пловдив

Община Пловдив

„За да се ускори преминаването и за да се намали риска за полицаите от прекия контакт с хората, защото те поемат декларациите, ще коментирам с премиера Бойко Борисов дали да не върнем стария режим, при който документите само се показват“, съобщи кметът Здравко Димитров.

Колони от автомобили задръстиха КПП-та на входовете и изходите на Пловдив (СНИМКИ)

Доброволно формирование „Пловдив 112“ от вчера започна да раздава чай на дежурните на 13-те пункта, разположени на входно-изходните артерии на града. „Полицаите са там по 12 часа, а времето е студено и затова решихме два пъти дневно да им носим топли напитки. От собствен опит знаем колко е трудно едно толкова дълго дежурство на открито“, обясни ръководителят на формированието  Георги Влайков.

Община Пловдив

Община Пловдив

„Изключително съм благодарен на кмета Здравко Димитров за подкрепата, навременна  и много необходима в този труден за всички момент. Коментирайки с колеги от страната, Община Пловдив е първата, която подпомага работата по КПП“, коментира ОДМВР старши комисар Йордан Рогачев.

Километрични опашки на изходите на Пловдив, 13 КПП-та пропускат пътуващите (СНИМКИ)