/ ОДМВР-Пловдив
Пловдив тази сутрин е под блокада. 13 контролно-пропускателни пункта са изградени на входовете и изходите на града, още от рано сутринта се образуваха километрични опашки от автомобили. 

Вече са в сила новите мерки при извънредно положение у нас

На пункта, който се намира на Карловско шосе и е един от изходите за автомагистрала Тракия, автомобилите се пропускат през изпреварващата лента на пътя. Проверяват се документите на водачите и пътниците в колите и причината, поради която са тръгнали да излизат или влизат в града. Много от пловдивчани работят в индустриалните зони рай Пловдив - в района на Радиново и Раковски, както и в "Тракия икономическа зона". 

ОДМВР-Пловдив

По данни на МВР в Пловдив днес всички работещи трябва да се подсигурят с документ от работодателите си, че пътуват по работа извън града или към града под тепетата. 

Автобусите в Пловдив продължават да се движат по приетото разписание

"Хората не се съпротивляват, срещаме разбиране. Пътуване се допуска при неотложност или здравословен проблем на хората или на техните близки", посочи директорът на ОД на МВР - Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев. 

Окончателно: Парламентът прие Закона за мерките при извънредно положение

Някои от хората се опитват да излязат с мотива, че носят храна и лекарства на близките си по селата. Според Рогачев там, където е необходимо ще се допуска да се занесат продукти и медикаменти, но не бива да се злоупотребява с това.

00:00 часа: Затварят Бургас с временни КПП-та

"Всеки един случай е конкретен, необходимо е да покажат служебна карта, трудов лист, трудов договор, за да ги пропуснем", добави шефът на пловдивската полиция. 

ОДМВР-Пловдив

Той посочи, че се извършват проверки и на всеки от автобусите, които влизат или излизат от Пловдив. Проверяват се всички пътуващи в автобуса и ако не е необходимо някой да влезе или излезе от града, ще се връща обратно.