Гласуват за президент на САЩ в Карлово и Баня
Гласуват за президент на САЩ в Карлово и Баня / netinfo
Президент на САЩ ще избират в Карлово и Баня в днес. Експерименталните избори ще се проведат по инициатива на американското посолство у нас и на община Карлово. Жителите на двата града ще могат да пуснат своя вот за представителя на демократите Барак Обама или за републиканеца Джон Маккей.

Изборният ден започна в 10 сутринта. Урните са  поставени пред ресторант „Карлово” в града на Левски и пред сладкарница „Маркони” в Баня.

Обособени са два щаба, които ще агитират за съответния кандидат. Щабът на демократа Барак Обама ще се оглавява от директора на Надзорния съвет на винарската изба в Баня Бранимир Ботев, а агитката на републиканеца Джон Маккей ще се води от председателя на общинския съвет в Карлово Тошко Стоев. Членовете на щабовете ще раздват рекламни и агитационни материали. В Карлово и в Баня са отпечатани по 400 цветни бюлетини, с лика и биографични данни за двамата кандидати. Правилата за изборния ден няма да се спазват на 100%.

Първият гласувал за президент на САЩ от Карлово е известният общественик Николай Калеев. През първия половин час от началото на изборния ден са гласували близо 20 жители на града , съобщи за Дарик радио общинският съветник Стоян Четинов, който е от шаба на Барак Обама.

Двете изборни секции ще останат отворени до 17.00 часа днес.

Все още не е ясно дали американското посолство ще изпрати резултатите от импровизирания вот на двамата кандидат- президенти. Победителят в интересния изборен експеримент ще бъде обявен официално в понеделник.