Георги Стаменов раздаде награди за всички участници в конкурса за най-красива градинка в „Централен“
Георги Стаменов раздаде награди за всички участници в конкурса за най-красива градинка в „Централен“ / netinfo
„Всички участници в конкурса са положили много труд. С журито решихме да има награда за всеки, като това ще се случи на събитие в края на месец май“, каза кметът на „Централен“.
Приключи журирането на конкурса „Аз обичам моята градинка“, който се състоя пилотно и е под егидата на кмета на района Георги Стаменов. Най-много гласове в категорията „Колективно участие“ събраха ДГ „Буратино“ и ДГ „Зора“.

Ангел Илиев със своята предблокова градинка на бул. „6-ти Септември“ 136 взима приза за 1-во Място в категория „Индивидуален участник“, а Anglia school дава на Петя Чакърова, която участва със снимки от своята домашна градинка ваучер за урок по английски в училището. За останалите участници също са предвидени награди от района и партньорите на конкурса. Ще бъдат разпределени сред всички участници наградите: табелки „Зелен дом в район „Централен“, няколко „Хотели за насекоми“, изграден от Регионален природонаучен музей – Пловдив; разсад за био ягоди от Биоферма за плодове и зеленчуци Надя, градинарски принадлежности.

ОП „Градини и паркове“ ще подари разсад за цветя, а всеки участник ще получи от Георги Стаменов грамота за участие.

Конкурсът „Аз обичам моята градинка“ се проведе през април 2018, като за един месец 9 участника с над 40 снимки взеха участие в пилотната еко инициатива на „Централен“. Членовете на журито бяха: представител на отдел „Екология“ в район „Централен“, слъжител на ОП „Градини и Паркове“, Светлозара Казанджиева, ПР на Регионален природонаучен музей – Пловдив и Гергана Кабаиванова, управител на Фондация LocalFood.bg.