/ netinfo
Евробабите от Забърдо протестират пред Министерски съвет
98080
Евробабите от Забърдо протестират пред Министерски съвет
  • Евробабите от Забърдо протестират пред Министерски съвет
Евробабите от Забърдо, заедно с кмета на селото Валентин Черпоков, днес протестират пред Министерски съвет. С песни и хора те ще молят премиера да отпусне пари за ремонт на пътя до родното им село, който е в лошо състояние, и до една от най-посещаваната туристическа атракция в района - „Чудните мостове”.

Преди повече от месец жители на Забърдо и бабите от местния певчески състав, ремонтираха сами пътя към природния феномен "Чудните мостове", като запълваха дупките с подръчни материали. Тогава местните изпратиха писмо до премиера , в което помолиха да се отпуснат целеви средства за асфалтирането на отсечката. 

Според местните, туризмът е тяхното бъдеще и за това молят правителството и лично премиера, да се смили над тях и да отпуснат средства за ремонта на пътните артерии. Те днес ще свирят с гайди и ще пеят под Министерски съвет, като се надяват да бъдат чути. Кметът на Зъбърдо Валентин Черпоков, иска и по-голяма самостоятелност на управниците от големите села, които да разполагат със собствен бюджет.

Какви са исканията на хората от Забърдо чуйте повече от Валентин Черпоков. „Искаме да разполагаме със средства, за да можем сами да предприемаме ремотни дейности, за да не се стига до големи щети. „Чудните мостове” е една от най-посещаваните туристически дестинации в Родопите, ако пътя остане в този вид, ние ще си изгоним туристите, а това не искаме да става. Затова сме пред Министерски съвет“, коментира Черпоков. Те се заканиха да стоят на „Дондуков“, докато някой им обърни внимание.