ДСБ Пловдив сне политическото си доверие от зам. председателя на ОбС Пепа Деведжиева
ДСБ Пловдив сне политическото си доверие от зам. председателя на ОбС Пепа Деведжиева / netinfo

ДСБ Пловдив снема политическото си доверие от общинския съветник и зам.-председател на ОбС Пепа Деведжиева, заради подкрепата й за Бюджет 2017 на града. Това съобщиха от партията, а решението е взето на извънредно събрание на общинската организация на ДСБ в район „Централен“, където Деведжиева е член.

Само трима съветници против бюджета на Пловдив за 2017 г.

Пенка Деведжиева подкрепи един от основните политически документи на община Пловдив, бюджет 2017, в разрез с решението, което бе прието в организацията ни. Позицията на ДСБ Пловдив бе, че ние не подкрепяме бюджет на партийните назначения. Още по-притеснителен е фактът, че ръководството на общината прие редица искания на БСП, ВМРО, Кауза Пловдив и други политически формации, а исканията на ПП ДСБ дори не бяха представени в зала от Деведжиева“, казват ДСБ в декларация, разпространена до медиите.

От партията посочват още, че Деведжиева оказва пълна подкрепа на кмета Иван Тотев в ОбС. „Бламирането на идеята за прозрачни институции, липсата на питане към кмета за далаверата с транспортния проект, гласуването за разпродаването на града на парче, са само част от удобната подкрепа, която предоставя Деведжиева на Тотев“, заявяват още в декларацията от ДСБ.

От партията подчертават, че са „силно  притеснени от получен от граждани сигнал за конфликт на интереси, касаещ предоставяне на търговски услуги на дружество, представлявано от Пенка Деведжиева, на общината и общински дружества. Считаме, че използването на политическата сцена с цел лични облаги е нещо, срещу което ПП ДСБ винаги се е противопоставяло и ще продължава да го прави“.

От ДСБ припомням, че  Пепа Деведжиева беше избрана за общински съветник след проведена кампания с позиции против управлението на ГЕРБ и Иван Тотев в Пловдив.

Решението на ръководството на ДСБ Пловдив в район „Централен“ е изпратено на Националния вътрешнопартиен арбитраж, с копия до председателя на ДСБ Пловдив и член на НР Йордан Иванов, Националното Ръководство на ПП ДСБ и председателя на ПП ДСБ Радан Кънев.

Очаквайте коментарите на Пепа Деведжиева и ДСБ Пловдив за Дарик!