/ Мария Морунова
Самият Димитров заяви пред магистратите, че съжалява за стореното и поиска справедлива присъда от съда
До един месец Апелативният съд в Пловдив ще се произнесе по делото срещу д-р Иван Димитров, който на 2 март 2018 г. застреля с незаконния си пистолет криминално проявения Жоро Джавизов - Плъха при опита му за кражба от гаража на лекаря.

Оправдаха лекаря, убил крадец в гаража си (ВИДЕО)

Той, прокуратурата и близките на загиналия обжалват оправдателната присъда на Димитров за убийство при превишаване пределите на неизбежната самоотбрана. С ръкопляскания и скандирания „успех“ близки на д-р Димитров го посрещнаха преди началото на днешното съдебно заседание на апелативните съдии.

Лекарят, убил крадец в дома си, се призна за виновен (СНИМКИ)

Той отново остана безмълвен пред медиите, но майката на убития Джавизов - Златка Атанасова, заяви, че иска осъдителна присъда за лекаря.

Мария Морунова

Иначе в съдебна зала прокуратурата поиска различна присъда, а повереникът на близките на Жоро Джавизов - адв. Красимир Елдъров, заяви, че делото или трябва да бъде върнато на първа инстанция и преразгледано, или да се наложи друга осъдителна присъда.

Пловдивчани поискаха по-лека присъда за лекаря, застрелял крадец в дома си

Самият Димитров заяви пред магистратите, че съжалява за стореното и поиска справедлива присъда от съда.

Мария Морунова

На първа инстанция той бе оправдан по обвинението за „убийство при надвишаване пределите на неизбежната самоотбрана, но получи две години условно с 3 години изпитателен срок за притежание на незаконно оръжие - пистолет „Валтер“, с който е стрелял по Джавизов.