район Западен
район Западен / район Западен
Кметът на район „Западен“ Димитър Колев бе специален гост на пролетен празник, организиран от детска градина „Дружба“ – филиал „Първи юни“. Навръх Велики четвъртък децата спазиха традицията и боядисаха Великденските яйца.

С днешния празник в детското заведение отбелязаха едновременно Цветница, Великден и Гергьовден. С много стихове, песни и танци децата изненадаха приятно своите гости и внесоха истинско пролетно настроение. Малчуганите не пропуснаха и да боядисат и украсят Великденските яйца. С изключителна сръчност и вкус те приготвиха прекрасни шарени яйца. В начинанието се включи и кметът на района Димитър Колев, който помогна на децата в украсяването. Малчуганите получиха ценни наставления в украсяването на яйца както от своите преподаватели, така и от директора на детската градина Силвия Атанасова.

Празникът в двора на „Първи юни“ премина в много шеги и прекрасно настроение, като децата не пропуснаха да поканят кмета и на следващото им тържество. Накрая те му подариха прекрасно изрисувани яйца и извиха дълго хоро.