/ Областна администрация - Пловдив
Нов консултативен медицински кабинет за пациенти със съмнение за коронавирус работи от днес следобед в МБАЛ „Свети Пантелеймон“ в Пловдив. Решението за откриване на поредния кабинет, който ще бъде още един филтър за лица със сиптоми на COVID-19, се взе на заседание на Областния медицински щаб, на който присъстваха и управителите на общинските болници „Свети Пантелеймон“ и „Свети Мина“.

Каназирева: Още една болница в Пловдив подготвя денонощен кабинет за болни със съмнение за COVID-19

Кабинетът в общинската болница „Свети Пантелеймон“ е обезпечен, обясни управителят на лечебното заведение д-р Константин Сапунджиев. Той съобщи още, че ръководството на болницата я е привело в готовност за прием на пациенти със съмнения за коронавирус и по-леки форми на заболяването. За целта са обединени две отделения, които са обезпечени с 20 легла в стаи с по двама души.

Четири денонощни лекарски кабинети разкриват в Пловдив, единият ще е в Столипиново

Припомняме, че Медицинският щаб прие в Пловдив да се разкрият приемни кабинети, като целта е да се облекчи работата на Инфекциозната клиника към УМБАЛ "Свети Георги". Каназирева днес съобщи в Транспортна болница, че ще бъде разкрит и трети такъв кабинет.

Спешно се търсят лекари, сестри и санитари за пловдивската болница „Св. Мина“

Първият консултативен кабинет започна работа вчера в УМБАЛ "Каспела", а в полунощ такъв ще заработи в Транспортна болница. На място специалистите ще преценят дали болният ще бъде хоспитализиран или ще му бъде назначено домашно лечение.

Денонощно ще работят и два кабинета в ДКЦ "Изток".