Класна стая Конфуций
Класна стая Конфуций / Снимка: ЮЗУ
Екипът на Класна стая „Конфуций” към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ предлага на пловдивчани и гостите на града да посрещнат пролетта с поредното издание на Деня на китайската култура, който ще се проведе от 15.00 ч. в Лимакон център, бул. „Марица“ №154 А.
 
Събитието е съвместен проект на Класна стая „Конфуций“ и Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент Екзюпери“, осъществен с подкрепата на Институт „Конфуций“ – София.

Тази година организаторите са приготвили впечатляващо интерактивно преживяване, което да събуди откривателския дух на посетителите. От 15:00 до 17:00 ч. любителите на китайската култура ще могат да участват в творчески работилници по калиграфия, изрязване на хартия, изработване на китайски възли и да се снимат с китайски костюми.  Доброволци ще обучават гостите как да използват клечки и как да приготвят традиционен китайски чай, ще разкажат и много любопитни факти за Китай. За най-активните участници, които ще посетят всички щандове, са предвидени специални награди.
 
Програмата за Деня на китайската култура от 17:00 до 18:00 ч. ще продължи с танци, песни и много изненади за посетителите, така че да могат заедно с екипа на Класна стая „Конфуций” да усетят магията на китайската култура.