Дарител издигна пилони със знамена пред детска градина „Дружба“
Дарител издигна пилони със знамена пред детска градина „Дружба“ / район Западен
В навечерието на националния празник 3-ти март, знамената на Пловдив, България и Европейския съюз се издигат гордо пред сградата на детска градина „Дружба“ в район „Западен“. Инициативата за това е на Георги Ковачев, който е родител на едно от децата. Новата придобивка бе официално открита в присъствието на кмета на района Димитър Колев и неговите заместници Нонка Симеонова и Георги Георгиев.  

Знамената бяха тържествено издигнати на фона на националния химн от кмета на района, дарителят и директора на ДГ „Дружба“ Силвия Атанасова, които бяха подпомогнати в това начинание от децата. Събитието бе съпътствано от кратка музикална програма със стихове и песни, посветени на любовта към родината и националния трибагреник, изпълнени от възпитаниците на детското заведение.

„Благодаря на Георги Ковачев за прекрасната инициатива. Нека тези символи ни напомнят, че трябва винаги да носим в сърцето си родината и града ни“, заяви кметът Димитър Колев след официалното издигане на трите знамена пред детска градина „Дружба“.