Цветан Цветанов: Дал съм кредит на доверие на комисар Тодор Чонов
Цветан Цветанов: Дал съм кредит на доверие на комисар Тодор Чонов / Dariknews.bg

Директорът  на Областната дирекция на МВР комисар Тодор Чонов е в период на кредит на доверие и би било несериозно и некоректно да дадем оценката си преди да изтекат 6 месеца. Това заяви в Пловдив министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Очаквам от новото ръководство по-добри резултати в борбата с престъпността, като това ще стане чрез добра организация и работа в екип.

В Пловдив вицепремиерът обяви още, че трябва да има по-сериозен поглед, по-задълбочен и комплексен подход за превенция и документиране на престъпна дейност в местната и изпълнителна власт.

 По думите му,  всички компетентни институции трябва да разработят мерки за предотвратяване на евентуални злоупотреби със средства по оперативните програми на Европейския съюз.

Министерството на вътрешните работи в посока  завишение на наказанията, които законът предвижда за подобни престъпления, допълни Цветанов. Той обясни, че при проведени разговори  с магистрати са коментирали, че в момента санкциите са ниски, и  престъпленията за  финансови злоупотреби  преминават към административните нарушения.