Чудесия
Чудесия / netinfo

Танцьорите от втора на група на Представителния танцов състав „Чудесия” спечелиха първа награда от Първия международен детски фолклорен фестивал „Посейдония”. Той се проведе от 18 до 21 юли в Егио, Патра. В него участваха състави от Китай, Индия, Бразилия, Израел, Сърбия, Армения, Грузия и 15 групи от Гърция.

При тази впечатляваща конкуренция „Чудесия” впечатли тричленното компетентно жури и многобройната публика със своите изпълнения и спечели челното място в класацията.

"За последните седмици това е поредното голямо отличие за състава след „Гран при” от първа група в Панагюрище и прекрасното представяне на най-малките танцьори от четвърта група в Унгария, казва ръководителката на формацията Таня Димитрова. Много българи, живеещи в Гърция, дойдоха, за да усетят магията на родния фолклор, аплодираха ни, развяваха националния ни трибагреник и плакаха от щастие".

В Гърция са научили за инициативата „Българи ръка за ръка” и съставът е получил множество покани да гостува на български неделни училища в южната ни съседка.

Таня Димитрова разкри също, че през август предстоят нови предизвикателства, в които „Чудесия” отново ще показва красивото лице на България.