/ Дарик

На 11 и 12 май в парк „Лаута“ започва 4-то издание на Народен събор Пловдив, в което ще участват над 4000 изпълнители от цяла  България. 

Полагат маркировката на улица „Димитър Ризов“ в "Тракия"

Мащабът на събитието се разширява всяка година и затова през 2019-та е изградена нова трета сцена. По време на фестивала ще се състоят концерти на Виевската група, Николай Славеев и бенд, Ансамбъл „Тракия“, Академичен фолклорен ансамбъл и оркестър към „АМТИИ проф. Асен Диамандиев“, както и много гайдарски състави, ансамбли, читалища, училища, клубове за народни танци и самодейци.

Организаторите са подготвили за всички желаещи уроци по народни танци, училище за народни инструменти, хоротека, алея на занаятите, на която повече от шейсет занаятчии ще демонстрират уменията си, както и фермерски пазар.

Двама печеливши в „Тракия“ от кампанията „Регистрирай куче и спечели награда”  

Парк „Лаута“ е напълно готов и очаква многобройни гости. Тревните площи са окосени, обработени, напръскани. Предприели сме необходимите мерки за безопасност и гражданите могат спокойно да дойдат с хамаци, одеяла. Паркирането ще е отново по бул. „Санкт Петербург“, местата ще са обозначени. Ще има осигурен достъп до „Лаута", заяви кметът на района Костадин Димитров. 

Подкрепата от страна на Общината за провеждането на Народен събор Пловдив 2019  е в размер на 20 000 лева, като тази сума е по-голяма от предишните, допълни от своя страна и Александър Държиков, заместник-кмет „Култура и туризъм" в местната администрация.

Програмата на фестивала през двата дни ще бъде от 10:00 до 22:00 часа.