Българската браншова асоциация „Пътна безопасност” връчи годишните си награди
Българската браншова асоциация „Пътна безопасност” връчи годишните си награди / МВР

За седма поредна година Българската браншова асоциация „Пътна безопасност” връчи годишните си награди.

На Областната дирекция на МВР в Пловдив бе връчен Стандарт ISO 39001 за въвеждането на Системата за управление на безопасност по пътищата.

Сертификация на такъв тип структура в рамките на Министерството на вътрешните работи е първа не само за България, а и за Европа. В рамките на сертификационния одит, извършен през септември 2016 г., е установено пълно съответствие с изискванията на стандарта, съдържащ международно утвърдени правила и добри практики за организационно управление, насочено към намаляване на броя на пътно-транспортните произшествия с тежки последствия за здравето и живота на хората. Отчетен е и изключителният ангажимент на ръководството на ОДМВР – Пловдив по отношение осигуряване на гладкото функциониране на системата и нейното непрекъснато усъвършенстване.

Сред отличените на Седмите годишни награди „Принос в пътната безопасност”, е и началникът на отдел „Пътна полиция” – СДВР комисар Тенчо Тенев за ежедневните му усилия за повишаване на безопасността по пътищата на столицата. Директорът на ГД „Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски поясни, че наградата за столичната пътна полиция е и в контекста на отчетения в София най-голям спад на броя на жертвите и ранените при пътни инциденти. Той уточни, че подобна тенденция през 2016 г. се наблюдава в по-големите областни градове в страната. За съжаление, се наблюдава увеличение на загиналите при инциденти на второстепенната и третостепенната пътна мрежа.

Усилията на служителите на реда ще бъдат насочени за подобряване на ситуацията чрез превантивната работа и ефективен контрол за спазване на изискванията на Закона за движение по пътищата.

Областният управител на Смолян Недялко Славов пък бе отличен в категория „Представител на държавната администрация" в годишните награди на Българската асоциация Пътна безопасност. Славов получи отличието от Иван Иванов – член на УС на Асоциацията, който го поздрави за постиженията през последната година за подобряване на пътната безопасност в област Смолян. Мотивът за тази награда се корени основно в реализирането на множеството проекти, които изцяло промениха пътната инфраструктура в региона, за постигнатото по проекта за ГКПП „Рудозем-Ксанти" и отвеждащите до него пътни артерии, по проекта за Главна пътна комуникация-обходен път Смолян и други пътни проекти с европейско финансиране.

Българската браншова асоциация Пътна безопасност връчи годишните си награди
netinfo
При получаване на наградата, областният управител благодари на проектантите, строителния надзор, строителите, които са работили за реализирането на проектите в област Смолян.

„Факт е, че положихме не малко усилия за подобряване на пътната инфраструктура, за осигуряване на пътна безопасност и статистиката доказва, че инвестициите в тази посока си заслужават. Рязко спадна броя на жертвите, като през 2016 година сме изгубили само два човешки живота вследствие на пътно-транспортни произшествия", отбеляза областният управител, за което изказа благодарности за добрата работа и взаимодействие на органите от МВР и служителите от КАТ Пътна полиция.

В заключение Славов отново благодари на организаторите за наградата, която е един своеобразен венец за усилията, които е положил през последните две години като Областен управител на област Смолян. И въпреки, че скоро ще напусне този пост, той изрази задоволство, че е успял да реализира значими за региона инфраструктурни проекти.