БСП ще настоява за извънредни общински сесии, свързани с културата, образованието и здравеопазването
БСП ще настоява за извънредни общински сесии, свързани с културата, образованието и здравеопазването / dariknews.bg/архив

"Пазаруването бе направено успешно на тези избори и вчера резултатите от него бяха обявени официално". Това заяви в ефира на Дарик най-опитният общински съветник от БСП Николай Радев. Днес ще бъде решено дали той ще бъде председател на групата в новия ОбС.

До касиране на изборите в Пловдив няма да се стигне, смята Радев. Той заяви категорично, че БСП няма да подкрепи на днешната сесия Дани Каназирева за председател на общинския съвет.

“Не защото си нямаме професионалното уважение, а защото смятаме, че политическото лицемерие при нея е много явно – по време на цялата предизборна кампания говореше срещу Иван Тотев, а сега се вижда, какво става – “Съюз за Пловдив” ще му осигури квалифицирано мнозинство”.

Той бе категоричен, че е било необходимо ГЕРБ да излъчи свой кандидат за председател на местния парламент, за да поемат изцяло политическата отговорност.

Групата на БСП ще бъде интелигента, ясна и категорична опозиция в новия общински съвет, категоричен бе Николай Радев.

Тази позиция той е заявил и вчера на среща с градоначалника Иван Тотев.

Радев заяви, че сред приоритетите в работата на БСП в общинския съвет ще бъде прозрачност на това как се печелят търгове, конкурси и ЗОП-ове, както и внасяне на предложения, обвързани най-вече с развитието на икономиката и културата.

Той отбеляза, че БСП ще настоява за спешни и извънредни сесиии, свързани с културата, образованието и здравеопазването.

24-годишната Теодора Халачева, която е политолог и председател на младите социалисти в града, бе категорична пред Дарик, че ще работи в общинския съвет изцяло в интерес на пловдивчани.

Влизам в общинския съвет с намерението да съм достоен представител на младите хора в Пловдив“, каза още младият политолог.