Борисов
Борисов / netinfo
Борисов
94681
Борисов
  • Борисов
Премиерът Бойко Борисов изрази безпокойството си от конфликта между САЩ и Северна Корея. Това стана днес след откриването на Международния есенен технически панаир в Пловдив. Само може да настояваме за бързо и дипломатическо споразумение между тези две държави, защото според мен този конфликт не е решим, каза още той. Според него, когато от едната страна има учения на Русия и Китай, а от другата летят американски изтребители с участието на Япония, победител няма да има. Изключително съм разтревожен и всяка сутрин първо пускам CNN, за да видя дали не върви някакъв извънреден надпис, допълни министър-председателят.

Борисов отправи поздравления за изборната победа на немския канцлер Ангела Меркел. Пожела й успех в съставянето на правителство. По думите му, в Германия също има проблеми, както във всяка една държава.

Премиерът: Икономиката расте, Панаирът се разширява

Премиерът отхвърли твърденията, че има промяна в отношенията му с бизнесмена и лидер на левицата в областта Георги Гергов и уточни, че единствено са водени преговори за председател на Народното събрание. 

Гергов от своя страна даде добра оценка за развитието на Пловдивския панаир. Фирмите припознават панаира като средище за бизнес и това е огледало за държавата, допълни бизнесменът. 

Чуйте и от приложения звуков файл.