Благодетел дари 250 лева за лекарства на 11-годишно дете
Благодетел дари 250 лева за лекарства на 11-годишно дете / btv, архив
IVAN BANKOV
60964
IVAN BANKOV
  • IVAN BANKOV

 

Благодетел от София - Петър Марков, дари 250 лева за лекарства на 11-годишния Николай Банков от село Граф Игнатиево. Родителите на момченцето отчаяно търсеха пари за медикаментите, които са му изписани от специалисти в турска клиника. След интервюто с Иван Банков - бащата на детето, в ефира на Дарик столичанинът превел по сметката на Ники цялата сума.

"Купих вече лекарствата. Много сме благодарни на г-н Марков!", обади се радостен родителят.

Ники е момченцето, което се върна към живот, след като близо 6 месеца беше в пълна и будна кома. Бащата Иван Банков никога няма да забрави датата 11 юли 2008 г. Тогава двамата са на басейн в Пловдив. Малчуганът се заиграл със свои връстници. Татко му само за минути го оставил без наблюдение, за да отиде до багажа им. След това чува суматоха и вижда проснатото на земята тяло на сина си. Ники бил паднал в басейна, извадили го оттам, но после изпаднал в кома.

Лекарите не дават тогава шансове за възстановяването му. Родителите успяват да се преборят за сина си. Той се лекува в израелска клиника, преминава и непълен курс за трансплантация на стволови клетки в Москва. Майката и бащата се отказват от тази терапия, тъй като не виждат ефект, а и не могат да съберат нужните пари.

Сега всичките им усилия са насочени към това, Ники да започне да ходи както преди, тъй като от известно време мускулите му започнали да отпадат. От турската клиника изписали медикаменти и уверили, че ще помогнат.

Интервюто с Иван Банков пред Дарик чуйте в прикачения звуков файл: