Бизнесмените от ДЕР: Без заплати в Общинския съвет!
Бизнесмените от ДЕР: Без заплати в Общинския съвет! / netinfo

Приемна за пловдивчани откриха кандидат-съветниците от листата на Движение експерти за региона на ул. “Хан Крум” 1, съобщи председателят на Предизборния щаб и втори в листата Радослав Бозуков. Всеки ден до 19 ч. в Деловия център зад паметника на Съединението кандидатите и техни експерти ще изслушват основните проблеми на хората при контактите им с общинската администрация. Това е част от подготовката на бизнесмените от листата на ДЕР за бъдещата им работата в местния парламент и за създаването на Обществен бизнес съвет, който ще функционира като коректив на съветниците.

Целта на нашата кампания е не толкова да рекламираме собствените си качества като успели собственици и мениджъри, а да извадим от анонимност хората в партийните листи, каза Бозуков и добави, че в повечето случаи те се крият зад гърбовете на кандидат-кмета или водача на листата.

Лошата оценка за работата на досегашните формации на Общинския съвет и съзнанието, че тя може да се промени с влизането в него на финансово независими хора, експерти в своята област, обединява 17-те бизнесмени с различни политически пристрастия в листата на ДЕР. Бозуков съобщи, че едно от първите решения, които предложат, е промяна в Правилника, според която за работа в ОбС няма да се получава възнаграждение. Той припомни, че в сегашния мандат на два пъти съветниците си вдигаха тойно парите за участие в комисии като ги обвъзваха с учителските заплати или с промени в структурата на районните администрации. Заплатата на съветника е механизъм за вкарване на послушни хора в ОбС, които са готови да гласуват под партиен диктат или в услуга на частни интереси, подчерта Бозуков.