бившата гарнизонна фурна събира творците на Пловдив
бившата гарнизонна фурна събира творците на Пловдив / Дарик архив
Творци показват как да превърнат неизползваното място в пространство за изкуство и културни събития
Първото събитие в арт център "Фурната" в бившата Гарнизонна Фурна в Пловдив ще се проведе днес. След като там вече се състоя аудио-визуална изложба, организаторите искат да покажат какво още може да се случва в тази сграда. 

От 16:00 е откриването на специален модул, наречен "ОТВОРЕНИ ВРАТИ". В него ще се изявят млади творци от всички области в обща изложба на художници и фотографи. Ще се проведе танцувална работилница от набиращия сила формат Shuffle School, ще се наблюдава рисуване на бодипейнт и фотосесия на живо, както и специални пърформанси. 

„С първото от събитията в арт център "Фурната" целим да покажем на квартала и целия град какво може да бъде бъдещето на тази постройка, ако вместо да се бутне бъдат инвестирани абсолютно същите пари в ремонта на тази солидна и конструктивно стабилна сграда, а около нея - изградим и поддържаме парково пространство“, казват организаторите.

Следващата инициатива ще включва двора на арт център "Фурната", който ентусиастите сами са изчистили и искат да бъде развит в пълноценен парк, в синхрон с бъдещия храм на културата в него.

Творците ще покажат на обществеността какви са идеите им и как виждат съвместното бъдеще на арт център и парк за "Фурната".