/ Dariknews.bg, архив
Община Смолян осигурява безплатен транспорт, на желаещите да участват в панихидата за загиналите в боевете на връх Средногорец и Освобождението на Родопите, и поднасянето на венци и цветя пред Паметника-костница - днес.

В Смолян спешно търсят превозвач, да поеме линиите по селата

Автобусите ще тръгнат, както следва: 14:00 часа - от Автогара Смолян и 14:00 часа - от спирка „Синдикат” в кв. "Устово". Превозните средства ще спират на всички автобусни спирки и ще тръгнат обратно към Смолян, след приключване на събитието на връх „Средногорец”.

Днес, е кулминацията на празничната програма, организирана по повод 107 години от Освобождаването на Родопите и празника на Община Смолян. Панихидата на връх Средногорец е от 15:00 часа, след което следва поднасяне на венци и цветя  пред паметника на полковник Владимир Серафимов на Нов център в Смолян с начален час от 17:30 часа.

От 18:00 часа, в Регионалния исторически музей „Стою Шишков “, започва надпяване „Гласът на България“ - Атанас Кателиев и гласовете на НУФИ „Широка лъка“. Тържествената проверка-заря е с начален час от 19:30 часа, като тя ще се състои на бул. “България“ на Нов център.