Автобус се сцепи, двама ранени
Автобус се сцепи, двама ранени / netinfo

Двама пътници – момче на 14 и мъж на 54 години са пострадали снощи при сцепване на автобус на “Градски транспорт” след катастрофа на бул. “Шести септември”, съобщиха от полицията. Според очевидци на инцидента още един тийнеджър е бил с прорезни наранявания от счепено стъкло.

Икарусът по линия № 26 се е опитал да заобиколи неправилно паркирани на платното лек автомобил и товарен “Мерцедес” малко след площад Шахбазян и при маневрата се е качил на разделителния бордюр. Слизайки от него, ламарините и стъклото, които “затварят” задната част на автобуса са се откачили и един от пътниците е паднал. Той е откаран с линейка с наранявания по главата и тялото, но не е бил приет в болница. Няколко пътници вътре са били с порязвания от счупеното задно стъкло.

Двамата пострадали са били без билети и въпросът за изплащането на обезщетения не стои , каза шефът на “Охрана на труда” в общинската фирма “Градски транспорт” Христо Ацалов. Той посочи, че в препълнения автобус са били продадени само 5 билета, които са и застраховка за пътниците.

Разпадналият се автобус е на 28 години и е един от 5-те икаруса, които все още се движат по линиите на “Градски транспорт”. Според председателя на директорския борд на фирмата Костадин Даскалов те не били опасни, а рейсът с разцепената ламарина преди 2 дни е минал обстоен технически преглед.

На шофьора Любен Филчев е съставен акт за несъобразено разстояние при изпреварване, макар че той е заобикалял неправилно паркирани до автобусната спирка коли, посочи Даскалов. Водачът работи в “Градски транспорт” от 3 месеца, но е с дългогодишен стаж като шофьор, включително и в чужбина. Припомням, че повече от половин година във фирмата получават само минимални заплати в очакване да бъде финализирана приватизационната сделка.