Атака иска административни наказания за гербаджиите с будилника
Атака иска административни наказания за гербаджиите с будилника / netinfo
Двамата младежи от ГЕРБ, които на последната сесия на Общинския съвет се опитаха да подарят будилник на кмета Славчо Атанасов, „за да влезе в час”, са избягали от работа, за да го направят, и трябва да бъдат санкционирани. Това заяви лидерът на Атака Тодор Христев. И двамата бяха взели отпуск , единият – платен, другият – неплатен, контрира председателят на ГЕРБ Иван Тотев.

Активистите на Атака са проучили, че младежите, които носеха подаръци за кмета и председателя на Общинския съвет, са служители на две районни администрации, управлявани от кметове на ГЕРБ. Петър Тонков работи като главен инспектор “Стопански и информационни дейности” в кметството на Западен. Съратникът му Мартин Иванов пък е еколог в Източен. Според Атака, двамата общински служители са правили политическа акция в работно време и по тази причина техните началници – районните кметове, трябва да им наложат административни наказания за самоотлъчките.

Нивото на Атака и без това не е високо, за да пада още повече с подобни непроверени публични изказвания, коментира Иван Тотев, който е и кмет на Източен. Той добави, че нито той, нито колегата му в Западен са питани дали денят на сесията миналата седмица е бил работен за двамата двамата младежи.