/ Апелативен съд - Пловдив
Хасковлия също остава зад решетките заради открити в него наркотици и дрехи-ментета
Пловдивският апелативен съд  остави в ареста  днес пловдивчанин и хасковлия, които обжалваха задържането си под стража.  

На пловдивчанинът с инициали Б. М. е повдигнато обвинение за това, че той и негови съучастници прокарвали в обръщение подправени 50-левови банкноти в малки магазинчета в Пловдив и околните населени места. Те купували стоки за 5-6 лева и получавали ресто в истински банкноти. Според Наказателния кодекс това е тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Оставиха в ареста нападателите на възрастния мъж от Трилистник

Апелативният съд  прецени, че от събраните до момента  доказателства остава непроменено обоснованото подозрение в голяма степен на съпричастност на Б. М. към престъплението, в което е обвинен. Пловдивчанинът е осъждан многократно, включително и за същия вид престъпление. Заради това съдът прецени, че има реална опасност при по-лека мярка за неотклонение, той да извърши престъпление и да се укрие.

В ареста остава и хасковлията С.И. Съдебният състав прецени, че и към настоящия момент е налице обосновано предположение, че е извършил двете престъпления, в които е обвинен. Те са извършени на 28 март тази година в гр. Хасково. Тогава в автомобила на С. И. са открити 50 таблетки високорисково наркотично вещество,  20 плика с амфетамини и 9 плика с марихуана, а в дома му над 170 спортни екипа с надписи на различни известни търговски марки. Спрямо С.И. са повдигнати обвинения за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества и ползване на търговска марка без съгласието на притежателя.

Оставиха в ареста 14-годишен, убил 61-годишен мъж в Хасковско

Съдът прецени, че съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление и целите на мярката за неотклонение към настоящият етап на разследване ще се изпълнят със  задържането му под стража.
 
И двете определения на Апелативен съд – Пловдив са  окончателни.

Окончателно: Бившата шефка на болницата в Раднево остава в ареста

Заседанията по разглеждане на двете мерки за неотклонение се  проведоха дистанционно, като Б. Д. се включи в делото чрез видеоконферентна връзка от ареста в Пловдив, а вторият обвиняем от ареста в Хасково.  Адвокатите им, прокурорът и съдебният състав присъстваха в съдебната зала  на Апелативен съд – Пловдив. Способът се прилага въз основа на заповед на административния ръководител на съда и е във връзка с извънредното положение, обявено на 13 март от Народното събрание на Р България.