/ Апелативен съд - Пловдив
Апелативният съд в Пловдив остави без уважение жалбата на 14-годишния В. Г. и потвърди взетата спрямо него мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Хасковския окръжен съд. Срещу момчето  е повдигнато обвинение за извършване на умишлено убийство на 61-годишния Димо Димчев от хасковското село Александрово, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. Припомняме, че убийството стана на 24.11.2019 г. 14-годишният и 13-годишният му братовчед пребили до смърт Димчев и го изхвърлили на улицата.

Напрежение в хасковско село, след като деца убиха възрастен мъж (ВИДЕО)

Апелативният съд прие, че са налице нови обстоятелства, сред които определяне на попечител и заместник-попечител на непълнолетния обвиняем, но прецени, че тези обстоятелства не разколебават обоснованото предположение, че В. Г. е съпричастен към извършване на престъплението, в което е обвинен. А то е направено въз основа на проведените разпити на обвиняемия, в които е направил частични самопризнания, както и на неговия съучастник, който му е и братовчед, но  е малолетен, съдебно-медицинска и психиатрична експертиза.

Задържаха две деца за убийството в хасковско село

Съдът определи, че за В. Г. продължава да съществува риск от укриване. Определението на Апелативен съд - Пловдив е окончателно.

Намериха труп на мъж в хасковско село, разследват убийство

Заседанието по разглеждане на мярката за неотклонение на обвиняемия се разгледа дистанционно, като В. Г. се включи в делото чрез видеоконферентна връзка от ареста в Хасково, а адвокатът му, прокурорът и съдебният състав бяха в зала номер 2 на Апелативен съд – Пловдив. Способът се прилага въз основа на заповед на административния ръководител на съда и е във връзка с извънредното положение, обявено на 13 март от Народното събрание на РБългария.