Ансамбъл „Българе” и приятели с премиера „Как ще НИ стигнат американците” на Античен театър
Ансамбъл „Българе” и приятели с премиера „Как ще НИ стигнат американците” на Античен театър / netinfo
Националният фолклорен ансамбъл "Българе" ще представи новия си мащабен проект пред пловдивската публика. Това ще се случи на 11 септември (вторник)  от 20.30 часа на сцената Античен театър Пловдив.

Интригуващият музикално-танцов спектакъл представлява околосветско пътешествие и завладяваща феерия от емблематичните музика и танци на много страни - България, Турция, Гърция, Италия, Франция, Англия, САЩ, Латинска Америка и Русия. Акцентът в спектакъла е върху най-богатия фолклор на планетата - българския. Освен че ще се насладят на много красива музика, песни и танци, зрителите гарантирано ще се почувстват заредени с позитивизъм, защото спектакълът е и своеобразна смехотерапия, твърдят организаторите на над двучасовото представление.
Наред с основния участник - ансамбъл "Българе", на сцената Национална импресарска мрежа ще изведе едни от своите най-атрактивни артисти и певци: тримата български тенори "Уникалните гласове", Албена Вескова, Звезди (Ахат), Квартет „Интро“, прекрасните сопрана от триото "Ле контессе", дуета Крис и Велин, участници в церемонията при откриването на българското Европредседателство, виртуозният гайдар Веселин Кузмов, майстора на шотланската гайда Росен Росенов, младите танцьори от "Денс стейшън" и още популярни български изпълнители.
Перефразиран, култовият въпрос на Тодор Колев от легендарното му тв шоу ще бъде отправен от друг шуменски комик - Крум Крумов, главно действащо лице в тази музикално-танцова одисея, която той ще представи през своя хумористичен калейдоскоп на зрителите.

Спектакълът е създаден от доказалия се с оригиналните си идеи хореограф и режисьор Христо Димитров, създател на НФА "Българе", триото тенори "Уникалните гласове", Фестивала на фолклорната носия в Жеравна, като са включени елементи и от ред други мащабни, културни и патриотични събития.