Ампутираха ръката на 25-годишния моторист, състоянието му е критично
Ампутираха ръката на 25-годишния моторист, състоянието му е критично / Thinkstock/Getty Images

25-годишният младеж, който пострада при тежка катастрофа на 30 август край Граф Игнатиево, отново е в критично състояние. Непосредствено след пътния инцидент той бе с опасност за живота, но лекарите успяха да го стабилизират през следващото денонощие. Вчера стана ясно, че заради тежки наранявания, се налага дясната ръка на младежа да бъде ампутирана.

От УМБАЛ „Св. Георги“ разказаха пред Дарик, че са направени многократни опити ръката на момчето да бъде спасена, но травмите му са били изключително тежки. Ръката на младия мъж е ампутирана от рамото, което според лекарите ще е проблем за поставянето на протеза след време.

Междувременно, по време на тежката операция, хирурзите забелязали, че в белия дроб и корема на момчето се събира кръв, което наложило включването на екип и от Гръдна хирургия.

В момента пострадалият е настанен в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ) в Университетската болница в критично състояние.

"Хубавото е, че днес хемоглобина му се е вдигна, но състоянието му като цяло е без промяна", коментираха още от здравното заведение.

Оттам посочиха, че му е поставен дрен, който да източва течността от дясната гръдна половина.

От болницата заявиха пред Дарик, че във вчерашната акция по кръводаряване са се включили достатъчно хора, но апелират кампанията да не се прекратява, макар за момента да няма спешна нужда от кръв.