Той е счупил прозореца на автобуса и е замерил с паве водача
Прокуратурата привлече като обвиняем 56-годишен мъж за нападение на шофьор на автобус в Пловдив, съобщиха от обвинението.

На 25 юни в периода между 21:00 и 22:00 часа, в пътния участък между спирката на Централна жп гара в посока към бул. „Хаджи Димитър“ се е движел автобус, използван за превоз на работници.

Жена нападна шофьор на автобус в Пловдив

В него се намирал само водачът му - 54-годишен мъж. На участък на пътя, където е имало ремонт и движението се осъществявало само в едното платно, е бил спрял  автомобил.

Близо до него са се намирали двама мъже, които разговаряли. Единият от тях е бил този, който е шофирал автомобила. Паркираната кола е пречела на движението и не позволявала на водача на автобуса да премине.

На два пъти той е подал звуков сигнал с клаксона. Мъжът е преместил автомобила, но разстоянието е било недостатъчно. Той се приближил към автобуса и е счупил страничното стъкло на затворения шофьорски прозорец, замерил е с паве водача, но не е успял да го уцели.

След това взел е микрофона от автобуса и е ударил шофьора в слепоочието. Установено е, че стъклата от счупения прозорец са причинили порезни рани по ръцете и тялото на мъжа.

Подаден е сигнал в полицията и е започнало разследване. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Той е осъждан, като предстои да му бъде поискан постоянен арест.