/ ThinkStock/Getty Images
14 души са арестувани за противообществени прояви след вчерашното дерби между футболните отбори на “Локомотив” и “Ботев” в Пловдив, съобщиха от полицията.

Арестуваха футболни фенове след дербито между „Ботев“ и „Локомотив“

На 12 от извършителите са съставени актове, седмина са били задържани за срок до 24 часа. В резултат на създадената организация от областната дирекция на МВР за  охрана на обществения ред в Пловдив, не са регистрирани инциденти по време на футболния мач.

Преди началото на срещата в Пето РУ за едно денонощие е задържан 19-годишен младеж, след като хвърлил стъклена бутилка срещу полицейски служители на кръстовището между бул. “Санкт Петербург” и ул. “Лев Толстой” в Пловдив.

13 запалянковци влязоха в ареста след дербито Ботев-Локо

При обиск от него било иззето и пакетче с наркотично вещество. Срещу младежа е образувано досъсебно производство. В края на мача, за нарушение на обществения ред по време на самата среща, в Пето РУ били отведени 13 зрители на възраст между 16 и 29 години.

На 11 от тях са съставени актове за използване на маски и хвърляне на пиратки. В полицейския арест за едно денонощие са оставени шестима. Около 23:00 часа, след бързата намеса на служители от сектор “Специализирани полицейски сили” е предотвратено сбиване между привърженици на двата отбора в квартал “Христо Смирненски”. На място била установена самоличността на общо над 130 участници, които са предупредени да не нарушават обществения ред.