арест
арест / / ThinkStock/Getty Images
13 фенове са били отведени в полицейския арест след състоялото се дерби между пловдивските футболни отбори на „Ботев“ и „Локомотив“, провел се в спортния комплекс в кв. „Коматево“
 
Образувани са две бързи полицейски производства, съставен е 1 акт спрямо останалите извършители е взета принудителна административна мярка съгласно Закона за охрана на обществения ред при посещение на спортни мероприятия.
 
Бързо производство е образувано срещу 43-годишен мъж, който в нетрезво състояние, непосредствено преди началото на мача, в зоната на спортното съоръжение, е отказал да изпълни полицейско разпореждане и е оказал съпротива, като е нанесъл удар на един от служителите на реда.
 
Други девет футболни фенове с различни прояви и поведение са нарушили въпросния закон по време на мача, издадени са им актове, наложени са им наказателни постановления и принудителни административни мерки съгласно разпоредбата, основно глоби и забрана за посещение на спортни срещи в страната и чужбина за различен срок. На двама от тях, с решение на  Пловдивския районен съд, са наложени и санкции за безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 60 часа.
 
Спрямо останалите трима, на възраст 27, 60 и 67 г. е образувано бързо производство за това, че минути след приключване на срещата, са проявили агресия към привърженици на противниковия отбор и намиращите се наблизо полицейски служители. Били са задържани за срок до 24 часа от мобилен екип на сектор „Специализирани полицейски сили“ .
 
Полицейските служители не са допуснали сериозни нарушения на обществения ред преди, по време и след приключването на мача.  В охраната на дербито са били ангажирани служители от ОДМВР-Пловдив, Дирекция „Жандармерия“  и СПС – СДВР .