/ ThinkStock/Getty Images
13 футболни фенове са били отведени в арестa след дербито между пловдивските отбори „Ботев“ и „Локомотив“, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР-Пловдив. Мачът се игра в спортния комплекс в кв. „Коматево“ на 18 август. 

Образувани са две бързи полицейски производства, съставен е един акт за дребно хулиганство, а спрямо останалите извършители е взета принудителна административна мярка съгласно Закона за охрана на обществения ред при посещение на спортни мероприятия.

Бързо производство е образувано срещу 43-годишен мъж, който в нетрезво състояние, непосредствено преди началото на мача, в зоната на спортното съоръжение е отказал да изпълни полицейско разпореждане и е оказал съпротива, като е нанесъл удар на един от служителите на реда.

Други девет футболни фенове с различни прояви и поведение са нарушили Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия по време на мача, издадени са им актове, наложени са им наказателни постановления и принудителни административни мерки съгласно закона, основно глоби и забрана за посещение на спортни срещи в страната и чужбина за различен срок.

На двама от тях, с решение на Пловдивския районен съд, са наложени и санкции за безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 60 часа. Спрямо останалите трима, на възраст 27, 60 и 67 години, е образувано бързо производство за това, че минути след приключване на срещата са проявили агресия към привърженици на противниковия отбор и намиращите се наблизо полицейските служители. Били са задържани за срок до 24 часа.