Журналисти ще дискутират достъпа до информация
Журналисти ще дискутират достъпа до информация / netinfo

Среща – дискусия на тема “Местните медии и свободата на информация в България” организира програма “Достъп до информация” в Плевен на 23 юни. Целта на срещата е да се запознаят практикуващите журналисти с възможностите, които дават правата по ползването на Закона за достъп до обществена информация както за целите на разследващата журналистика, така и в ежедневната работа при подготовката на публикации или репортажи.

По време на срещата, пред журналистите от местните медии ще бъдат представени тактики за успешно подаване на заявления за достъп до информация. Ще бъде представен и документалния филм ”Медиите и достъпът до информация - Пет истории на разследващи журналисти”. Присъстващите ще бъдат запознати с действащото законодателство и практики свързани с достъпа до информация в България. Лектори на срещата ще бъдат Роже Флюгелс и Кирил Терзийски.

Дискусията ще се състои от 10.00 до 14.00 часа в зала “Ротари” на хотел “Ростов”. Проектът “Местните медии и свободата на информация в България” се финансира от програма МАТРА на министерството на външните работи на Холандия.