Заловиха нелегален сириец и негов сподвижник на ферибота в Никопол
Заловиха нелегален сириец и негов сподвижник на ферибота в Никопол / archive.dariknews

На 18 март 2014 г. в Районна прокуратура град Никопол е образувано бързо производство срещу А.М.Х., роден през 1985 г. в град Алмаабада, Република Сирия с настоящ адрес - село Пъстрогор община Свиленград - област Хасково затова, че на 17 март 2014 г. на „Фериботен комплекс" - град Никопол - Плевенска област излязъл през границата на страната без разрешение на органите на властта, което представлява престъпление по чл.279 ал.1 от НК.

Производството е и срещу Д.Г.Ф., роден през 1963 г. от град Трявна, област Габрово затова, че също на 17 март 2014 г. на „Фериботен комплекс" - Никопол с лек автомобил „Ауди 100" превел през границата на страната А.М.Х., без разрешение на органите на властта.

От пресцентъра на Окръжна прокуратура - Плевен съобщиха още, че престъплението е извършено като сирийския гражданин се е укрил на мястото на резервната гума в лекия автомобил „Ауди 100" управляван от Д.ГФ. и е установено от румънските гранични власти, които са предали двете лица и автомобила на българските гранични власти. Лекия автомобил е иззет, а двете лица са задържани за 24 часа по ЗМВР.

Предстои привличането им като обвиняеми по делото и задържането им за 72 часа от РП Никопол. Действията по разследването продължават.