Заловиха крадци на телефонен кабел
Заловиха крадци на телефонен кабел / Sofia Photo Agency

Петима крадци са били заловени докато копаели и демонтирали телефонен кабел в село Чомаковци, съобщават от пресслужбата на МВР. Мъжете за задържани от служители на полицията в Червен бряг.

Сигналът за кражбата е подаден на 26 февруари в 00:30 часа. Полицейски патрули заловили престъпниците, които с лопати, ножовки, клещи и кирки направили изкопи и изтеглили кабела. Четирима от крадците са от Червен бряг, те са на 14, 36, 41 и 44 години, съучастникът им е 43-годишен от село Лепица. Извършителите са били отведени в районното управление за снемане на обяснения.

При полицейска проверка е установено, че 41-годишният е осъждан за кражба на лично имущество и убийство. 36-годишният има 12 заявителски материала за шофиране в нетрезво състояние, блудство с малолетно лице, кражби с разрушаване на прегради. Осъждан е три пъти. Крадецът на 44 години е с пет присъди за кражби и бягство от затвора, а 43-годишният му съучастник има три присъди за кражби и причиняване на телесни повреди. 

Като веществени доказателства са иззети лопатите, ножовките и кирките, с които бригадата е работила. Предстои установяване на размера на нанесените материални щети. Криминалистите изясняват съпричастността на заловените към други подобни кражби. Документирането на престъплението продължава. Материалите са внесени в прокуратурата.