/ DarikNews.bg
Борисов и Каракачанов обявиха старта на възстановяването на ВВВУ „Георги Бенковски” (СНИМКИ)
101198
Борисов и Каракачанов обявиха старта на възстановяването на ВВВУ „Георги Бенковски” (СНИМКИ)
  • Борисов и Каракачанов обявиха старта на възстановяването на ВВВУ „Георги Бенковски” (СНИМКИ)
Премиерът на Република България Бойко Борисов и военният министър Красимир Каракачанов, заедно с началника на отбраната генерал Андрей Боцев бяха на посещение във Военновъздушна учебна база "Георги Бенковски" - Долна Митрополия, където обявиха, че за празника на Българската армия - 6-ти май, трябва да бъде възстановен статута му като Висше военновъздушно училище.

vvu
DarikNews.bg

Открит летателен ден на летище Долна Митрополия

Малко след 10:30 часа на 2 април те кацнаха на летището в базата, като бяха посрещнати с военнни почести и химна на Република България.

vvu
DarikNews.bg


По-късно те проведоха среща с личния състав на Военновъздушна учебна база "Георги Бенковски"-Долна Митрополия.

Плевенският гарнизон отбеляза празника си (СНИМКИ)

Темата на срещата беше стартиране на възстановяване на Висшето военно-въздушно училище в Долна Митрополия. Борисов очерта предстоящите действия като каза, че за 6-ти май тази година трябва да бъде обявено възстановяването на Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски".

vvu
DarikNews.bg

„Няма логика да се дадат толкова пари за самолети, ако наземният състав, пилотите, хората не са подготвени за тях. Това е сложна професия. Всяка грешка се наказва фатално. Един хеликоптер е 50 милиона, един самолет е 100 милиона. Поставяме човешкия живот на първо място“, акцентира българският министър-председател.

Премиерът Бойко Борисов разпореди на ръководството на Министерството на отбраната да стартира процедурата по възстановяване на статута на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия, така че най-късно до 25 април да бъде прието с решение на Министерския съвет, а след това да се гласува и от Народното събрание.

В изказването си пред ръководството, преподавателите и курсантите на факултета „Авиационен“, министър-председателят Борисов подчерта, че са необходими мерки обучените у нас пилоти да останат да работят в България.

vvu
DarikNews.bg

vvu
DarikNews.bg