Вицепрезидентът Маргарита Попова ще почете паметта на Апостола в Ловеч
Вицепрезидентът Маргарита Попова ще почете паметта на Апостола в Ловеч / dariknews.archive

Вицепрезидентът на републиката Маргарита Попова идва в Ловеч на 19 февруари, информират от пресцентъра на общината. Тя ще се включи във възпоменателното отбелязване на 142 години от гибелта на Апостола. Попова ще присъства на панихидата, която ще бъде отслужена от Ловчанския митрополит Гавриил в храма „Успение Богодорично" в кв. Вароша (11.30 ч.), и след това ще се включи в церемонията по поднасянето на венци и цветя на паметника на Левски (12 ч.). Вицепрезидентът участва в ритуала в Ловеч и преди две години.

На 19 февруари ще се проведе традиционният поход „По стъпките на Апостола", организиран от Туристическо дружество „Стратеш", който ще тръгне рано сутринта от музея „Васил Левски", за да пристигне за преклонението пред Дякона в Къкринското ханче.

Вечерта патриотичната организация „Ловчанци" организира възпоменателно факелно шествие „142 години безсмъртие". Сборният пункт е пред Катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий" в 19 ч. Шествието ще завърши при паметника на Васил Левски, където ще бъдат поднесени венци и цветя и ще се проведе кратка културна програма.