/ БТА
В Плевен започва монтажът на осем зарядни станции за новите електробуси. Началото на строителните дейности бе дадено с церемония по първа копка, която се състоя на територията на старото тролейбусно депо. 

Кметът Георг Спартански припомни, че в края на миналата година бяха доставени 14 електрически автобуса със зарядни станции за тях.

"С решение на Общинския съвет предстои да бъдат уточнени новите линии, по които ще се движат електробусите", добави кметът. Той подчерта, че една от тях ще свързва директно квартал "Дружба" и Втора клинична база, предвижда се и превоз към индустриалната част на града.  

БТА

Спартански коментира, че с електробусите ще бъде осигурена по-добра свързаност на отделните части на града. "Не на последно място са икономическите ефекти от това, че има възможност зареждането на електрическите автобуси да става нощем, когато цената на тока е значително по-ниска", подчерта той. 
Кметът добави, че в Плевен градският транспорт използва на 100 процента само електроенергия, а "с това малко градове не само в България, но и в Европа, могат да се похвалят". 

Доставката на електробусите и на зарядните станции за тях е в изпълнение на проекта "Утвърждаване на екологосъобразния обществен транспорт в Плевен" по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020". Той се осъществява от Община Плевен в партньорство с общинското дружество "Тролейбусен транспорт" и е на обща стойност от близо 18 милиона лева. Част от зарядните станции вече са монтирани на територията на новото депо в квартал "Дружба". 
БТА