/ БТА
В община Плевен 915 са първокласниците, които влязоха в класните стаи. Те са със сто по-малко от миналата учебна година, когато в училищата в общината са приети 1015 деца в първи клас. Това показват данните на отдел "Образование" в община Плевен, откъдето уточняват, че посочената бройка е приблизителна, тъй като е възможно да бъдат записани още ученици.

Здравей, училище: Първият звънец би за хиляди деца у нас

29 първокласници прекрачиха прага на Начално училище "Патриарх Евтимий" в Плевен. Те са разпределени в четири паралелки, каза за БТА директорът на учебното заведение Весела Йотова. В училището посрещат новата учебна година с ремонтирани санитарни помещения и обновени класни стаи, в които ще имат занятия над 370 ученици от първи до четвърти клас. Йотова пожела годината да е успешна, спокойна и най-вече присъствена.

Да бъдат мотивирани и успешни, за да радват родителите си и да бъдат полезни на себе си, пожела на учениците по повод 15 септември кметът на община Плевен Георг Спартански чрез обръщение в личната си страница във Фейсбук.

"Началото на учебната година винаги е специален ден, защото е символично начало и на пътя към нови познания. Затова на този ден ми се иска да ви кажа най-вече едно - бъдете здрави, трупайте знания, защото доброто образование е капитал, който никой не може да Ви отнеме!", казва в поздрава си към учители, ученици и родители председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

На първия учебен ден: Шофьор блъсна момиче в Русе (ВИДЕО)

В област Плевен са приети 1860 първокласници, от тях 141 са шестгодишни. Общо 103 училища и 76 детски градини, шест центъра за подкрепа за личностно развитие и два центъра за специална образователна подкрепа отварят врати днес за новата учебна 2022/2023 година.
БТА