love4
love4 / dariknews.archive
Общинските съветници в Ловеч намалиха срока за безвъзмездно право на ползване от десет на три години върху недвижим имот, използван от Съюза на ветераните от войните в България. Това стана на последното заседание на местния парламент, като гласуването показа 23 гласа „за“, един „против“ и три „въздържал се“.
Първоначалното предложение бе за учредяване безвъзмездно право на ползване за срок от десет години върху недвижим имот - частна общинска собственост, намиращ се на ул. "Стефан Караджа" 25.
Съгласно чл. 39, ал. 4 от Закона за общинската собственост безвъзмездно право на ползване се учредява без търг или конкурс след решение на общинския съвет, прието с мнозинство две трети от общия брой на съветниците.
В хода на дискусията стана ясно, че ветераните от Втората световна война са на преклонна възраст и са само девет. Каква дейност развиват те, попитаха част от общинските съветници.
Друга част посочи контрааргументи, че става дума и за ветерани от съвременните войни, както и че днешните членове на съюза развиват патриотично-образователна дейност. В крайна сметка срокът бе намален на три години, като бе препоръчано следващия път да има отчет на дейността на организацията.