В Гривица и Пелишат изразиха тревога за ВиК и обходен път
В Гривица и Пелишат изразиха тревога за ВиК и обходен път / archiv.DarikNews

На 11 януари, общинските съветници от ПП ГЕРБ Владислав Николов, Мартин Митев, Диана Даниела Гонкова и Станислав Петков посетиха селата Гривица и Пелишат, където откриха приемни за жителите на селата.

 В Гривица жителите споделиха, че основен проблем си остават непрекъснатите ремонти на водопроводната мрежа от страна на ВиК, което води след себе си до разбиване на уличната настилка и лошо качество на потейната вода. Общинските съветници се ангажираха за пореден път да съдействат, но споделиха, че ВиК е държавна фирма, и не е в правомощията на Общинския съвет да се намесва и контролира работата й.

В Пелишат жители са доволни от ремонта на пътя Плевен - Пелишат, но помолиха за съдействие, за запълване на огромните дупки в началото на селото - в близост до стопанския двор. От ръководството на „Инжстрой" изразиха готовност при наличие на достатъчно количество студена смес, незабавно да бъдат запълнени.

Стигна се до решение да бъде направена оценка за евентуален ремонт на обходния път край селото, за да се спре преминаването на тежкотоварни камиони по централната улица. Ще се работи и по въпроса за засилване на охраната в Пелишат, с цел намаляване на битовите кражби.