kniga
kniga / bsp pleven
На 16 март (четвъртък) от 15:00 часа в конферентна зала „Плевен” на хотел „Ростов” ще се проведе представяне на книгата „Васил Левски и възкресението на българския народ”, с участието на автора акад. Константин Косев и директора на ИК „Захарий Стоянов”, поета, публицист и критик Иван Гранитски.

Тема на срещата ще бъде: „Историята като извор на поука”.
Водачът на листата на Коалиция „БСП за България” за 15-ти МИР Плевен, Васил Антонов, кани всички родолюбиви граждани и патриоти да присъстват на тази среща.

Анотация на книгата:
„Още приживе, когато изгражда темелите на вътрешната организация в страната, Левски изпитва известни съмнения и терзания - дали, когато настъпи решителният миг на бунта, българите ще проявят достатъчно кураж, дързост, воля и издръжливост, за да понесат както подобава съдбовните изпитания? Може би тъкмо поради тези негови тревожни съмнения в тефтерчето му фигурира загадъчният въпрос - народе ????. Българският народ му отговори през април 1876 година по достоен начин, но за жалост Левски нямаше как да узнае отговора му и да види добрата сетнина от своето знаменито творение - Вътрешната революционна организация.”

kniga
bsp pleven