/ dariknews.archive
На 1-ви април 2019-та година с водосвет в Плевен беше открит новият трети в града Арт-център, който е естественото продължение на плевенската Творителница „О‘писменехь“. Събитието изпълни двора на къщата на улица „Петко Каравелов“ – 8а с плевенчани, които ценят високо труда на нейния създател Диян Павлов - Джими. З

а събитието дойдоха председателят на Общински съвет-Плевен Мартин Митев, кметът на Плевен Георг Спартански, служители на Община Плевен и много почитатели на постигнатото от Творителницата.

opismeneh
dariknews.archive

В началото, Диян Павлов-Джими се обърна към всички, дошли за събитието като припомни и направеното до сега. Той отправи и думи на благодарност за протегнатата ръка в лицето на Община Плевен и Общински съвет-Плевен, благодарение на което, къщата е обновена и ремонтирана и в нея вече могат да се поставят изложби и да се правят камерни изяви.

opismeneh
dariknews.archive

Кметът на Плевен Георг Спартански не пропусна да отбележи, че вероятно Община Плевен е общината в страната с най-голям принос за развитието на културата в локален мащаб. Той подчерта, че Община Плевен се представя достойно на фона на състоянието на културата в национален план:

opismeneh
dariknews.archive

Диян Павлов – Джими отбеляза пред всички присъстващи, че Творителница „О‘писменехь“ не е само за деца и ученици, а и за всички възрастни, които биха искали да обогатят познанията си в сферата на писменостите в нашия свят.  

Част от програмата на откриването на изложбената зала на Творителница „О‘писменехь“ беше и първата изложба - калиграфия „Традиция и експеримент“ на Маргарита Иванова, която беше открита с традиционен ритуал. За приятната атмосфера се погрижиха и музикантите Чавдар Вълков – цигулка, Марина Белчева – виолончело и Румен Марков - гайда

opismeneh
dariknews.archive

opismeneh
dariknews.archive

opismeneh
dariknews.archive

opismeneh
dariknews.archive