Съдът назначи очни ставки по делото за подкуп срещу служител на ДФЗемеделие
Съдът назначи очни ставки по делото за подкуп срещу служител на ДФЗемеделие / dariknews.archive

Очни ставки назначи плевенският Окръжен съд между подсъдимата служителка от фонд „Земеделие" в Плевен и свидетели по делото. Старши експертът З.С. е обвинена във взимане на подкуп.

В съдебното заседание на 20 февруари 2015 г. е проведен разпит на явилите се свидетели и са изслушани заключенията на вещите лица по назначените съдебно-техническа експертиза и съдебна компютърно-техническа експертиза. Делото бе отложено за 12 март 2015 г. за провеждане на очни ставки между подсъдимата и свидетели.

Обвинението срещу З.С. е, че на 2 август 2013 г. като длъжностно лице - старши експерт в Областната дирекция на ДФ „Земеделие" в Плевен е приела от М. Й. М. - одобрен кандидат за подпомагане на проект по Мярка 112 от Програма за развитие на селски район 2007-2013г., парична сума в размер на 1500 лв. Според държавното обвинение парите били, за да се избегнат проблеми при проверките на Разплащателната агенция на проект, финансиран от фонда. Действията на прокуратурата последваха след оплакване на потърпевшия фермер в полицията.