Среща на тема: Стресът - приятел и враг се проведе в Плевен
Среща на тема: Стресът - приятел и враг се проведе в Плевен / gerb-pleven

Жени ГЕРБ - Плевен проведоха среща на тема „Стресът - приятел и враг". Гост - лектор на срещата бе Анелия Рангелова, психолог. Тя бе представена от Петя Василева, общински клубен ръководител на дамите от ГЕРБ в Плевен.

Среща на тема "Стресът  приятел и враг" се проведе в Плевен
netinfo

„Стресът до голяма степен е наш приятел, защото благодарение на него сме успели да се придвижим напред в развитието си и нашата комуникация. Изразява се в тревога, безсъние, главоболие, депресия, сърцебиене - това е нашата реакция на събитията или променяща се ситуация. Полезния стрес - предизвиква нашата адаптивност. Вражески стрес - блокира енергията ни, всякакъв вид дейност, нашата активност и адаптивност", сподели с присъстващите Анелия Рангелова. Тя посъветва дамите да търсят съответствие между собствените си ресурси и изискванията на средата. „Когато това съответствие е нарушено го наричаме стресираща ситуация. Решението е баланс между физическа, интелектуална и емоционална енергия. Смисълът на живота винаги се променя, но никога не престава да съществува. Това, от което човек се нуждае е стремеж и борба за смислена цел, свободно избрана задача. Крайната цел на нашето живеене е да сме щастливи.Ако не харесваме живота си можем да се опитаме да го променим. Можем много повече, отколкото предполагаме", категорична бе г-жа Рангелова.

Това бе втората среща на психолог Анелия Рангелова с дамската структура на ГЕРБ в Плевенска област. Идеята е на областното ръководство на Жени ГЕРБ с ръководител Даниела Гонкова. Предстоят подобни срещи и в другите общини на областта на различни здравни теми. Те са част от кампанията на Жени ГЕРБ - Плевен под мотото: „Жени и здраве".