Полиция/АРХИВ
Полиция/АРХИВ / dariknews.bg
На 14 септември 2017 година в 02:20 часа чрез телефон ЕЕН 112 в РУ - Гулянци е постъпил сигнал, че в 02:15 часа на същата дата 64-годишен от село Гиген, е разбил заключена входна врата на частен дом в селото. Чрез използване на метална ръчна коса за косене на трева е нанесъл порезни рани по ръцете на собственика – 40-годишен, след което е извадил пистолет. Отправил е заплахи към него и е извел насила 35-годишната жена, с която живее на семейни начала.

Извършен е оглед на местопроизшествието от служители на РУ - Гулянци и ОДВМР - Плевен. От проведените допълнителни оперативно – издирвателни и заградителни мероприятия на плевенската улица "Българска авиация" около 04:00 часа е спрян за проверка лек автомобил "Опел Кадет", управляван от 60-годишен от село Гиген. В автомобила са установени като пътници 64-годишният нападател и жертвата му – 35-годишната жена. Водачът е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. На 64-годишния е наложена мярка задържане за срок от 72 часа с постановление на окръжен прокурор.
На автомобила е направен оглед. Образувано е досъдебно производство. Продължава работа разследващ прокурор и екип на РУ - Гулянци под ръководството на окръжен прокурор.