Соломон Паси дискутира в Плевен свободата на медиите
Соломон Паси дискутира в Плевен свободата на медиите / dariknews.bg

Американо-българска алумни асоциация, с подкрепата на Атлантическия клуб в България, организира второ си регионално събитие, озаглавено „Ролята на медиите в отразяване на ключови събития през 2012".

В събитието участие ще вземат Соломон Паси, президент на Американо-Българската Алумни Асоциация, Никол Галахър, пресаташе на Американското посолство и други видни журналисти. То ще се състои на 23 януари 2013 г. - сряда от 11:30 часа в зала "Гена Димитрова" на регионалната библиотека „Христо Смирненски" в Плевен.

Този път асоциацията от американски стипендианти ще се събере, за да дискутира свободата на медиите. Медиите оказват значително влияние върху публичното мнение, но същевременно трябва да се вземе под внимание ролята, която самите те играят в събитията, тъй като големи световни медии системно се провалят в изпълнението на функцията си на четвърта власт - да защитават обществения интерес по време на ключови събития.

Гостите ще провокират допълнителна дискусия около темите: цензура, погрешно предадени истории и слабостите на докладване.

Българската ИДЛО Алумни Асоциация е сдружение с идеална цел, създадено през 2002 година. Сдружението е учредено от участници в семинари и курсове на Международната организация за развитие на правото със седалище в Рим, Италия, провеждани от 1990 година до настоящия момент.

Първото събитие на организацията се проведе в Пловдивския университет, като тема на дискусията бяха президентските избори в САЩ за 2012г.