/ archive
След  близо едногодишно прекъсване Сдружение „Ручина“, отново стопанисва язовир Горни Дъбник, информира председателят му Ивайло Йорданов. Със заповед РД 09-237 от 5 март, 2019 г. на министъра на Министерство на земеделието, храните и горите сдружението ще стопанисва рибния ресурс в язовир Горни Дъбник. Определени са и хора за охрана на водоема.

Предстои да се изпълни и зарибителния план според изискванията на закона за рибарство и аквакултури, каза още Ивайло Йорданов. И поясни, че условията за риболов са - актуален риболовен билет, членска карта на сдружението, която може да е годишна и е на стойност 25 лв., за лица над 65 г. картата е 15 лв., а за деца до 14 г. е безплатно.

Също така, който не желае да е член на сдружението може да си закупи дневна карта с цена 5 лв. Те ще се издават на място на язовира. Йорданов поясни, че през периода на забраната за риболов ще има разрешена зона за риболов, като той ще се извършва само от брега на язовира /от малката до голямата дига/ и  без лодки Председателят на сдружение „Ручина“ , бе категоричен, че язовирът ще се пази от бракониерски набези, ще се съблюдава и дали се спазват правилата за любителски риболов - брой въдици, маломерна риба и всичко, като е по закон.

Той поясни, че сред дейността на сдружението е почистването на прилежащите зони около язовира. И припомни, че през предходните години членовете на сдружението са почиствали и изхвърляли тонове боклуци, които са оставени от недобросъвестни хора.